perjantai 25. syyskuuta 2015

Päärynäpaistos

Hurjasti alkoi tehdä mieli omenakaurapaistosta. Kotona ei ollut omenoita eikä omenapuussakaan tänä vuonna yhtään. Kolme päärynää kuitenkin löytyi ja päätin tehdä paistoksen niistä.
Eli päärynäkaurapaistos. Määrät ohjeessa on hyvin viitteellisiä ja ennemmin teen tämän mutulla.. Kuhan suhde suunnilleen pysyy niin, että kaurahiutaleita on noin kaksinkertainen määrä sokeriin ja rasvaan nähden.

Päärynäkaurapaistos

3 päärynää
Kanelia
Margariinia

3 dl kaurahiutaleita
1 dl fariinisokeria (voi käyttää myös tavallista)
1,5 dl margariinia

Kuori ja pilko päärynät uunivuokaan. Pyöritä lorauksessa juoksevaa margariinia ja ripottele kanelia päärynöden päälle.

Sekoita kaurahiutaleet, sula margariini (tai juokseva) sekä fariinisokeri keskenään.

Lisää kauraseos päärynäiden päälle tasaiseksi kerrokseksi.

Paista uunissa 225 asteessa noin 15 min.
Ensi kerralla ajattelin paistaa 200 asteessa hiukan pidempään, koska omaan makuuni tuli hiukan liian tummaksi.

Tarjoile lämpimänä vanilijakastikkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti