maanantai 21. lokakuuta 2013

Keittiöpyyhkeitä

Välillä on kiva neuloa jotain hyvin yksinkertaista. Niinpä tein loppuun puoli vuotta sitten aloittamani käsipyyhkeen. Käsipyyhe on neulottu valkoisesta puuvillasta (Novita Tennesee). Loin 60 silmukkaa ja neuloin 1 oikein ja 1 nurin työn oikealla puolella. Nurjalla puolella neuloin oikeat oikein ja nurjat nurin. Jatkoin neulomista kunnes pituus oli noin 45 cm.
Työn päättelin jatkamalla 1 oikein, 1 nurin. Kun olin aluksi neulonut kaksi silmukkaa, vedin ensiksi neulotun toisen silmukan yli. Sitten taas neuloin 1 oikein ja vedin oikean puoleisen silmukan äsken neulotun silmukan yli. Jatkoin näin kunnes oli enää yksi silmukka jäljellä ja vedin langan sen silmukan läpi.

En ole vielä päätellyt enkä prässännyt käsipyyhettä, mutta usein kerään useampia töitä ja päättelen kerralla ison erän. Ei ole päättely mitään suurinta huviani.. :)

Vieläkin teki mieli tehdä jotain helppoa ja yksinkertaista, missä ei tarvitse miettiä mitään ja voi tehdä vaikka silmät kiinni. Tein kaksi vähän pienempää keittiö pyyhettä aina oikein neuleena.
Loin 60 silmukkaa puikoille nro 3,5 ja neuloin aina oikein neuletta. Valmiin työn leveys on 33 cm ja pituus 35-34cm. Valmistuu noin yhdestä Novita Tennesee puuvillalankakerästä.
Väreinä käytin valkoista ja vihreää. Langat löysin muuton yhteydessä sekalaisesta lankalaatikosta. Olen varmaan äidin lankavarastoista ne muutama vuosi sitten napannut itselleni..

Tarkoitukseni on virkata käsipyyhkeisiin reunukset, kunhan saan ensin pääteltyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti