maanantai 21. lokakuuta 2013

Suklaabanaanikakku

 Pitkästä aikaa kaksi banaania oli ehtinyt kypsyä ruskeiksi ja päätin leipoa niistä lempi kuivakakkuni, suklaabanaanikakun. Ohjeen olen bongannut Ulla Svenskin Unelmakakut kirjasta.



Raaka-aineet:
150g voita
2½ dl sokeria
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
1 tl soodaa 
1½ tl leivinjauhetta
2 kypsää banaania soseutettuna
100g tummaa suklaata rouhittuna
1 dl kermaa



 Ohje:



1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri hyvin vaahdoksi. Lisää huoneen lämpöiset kananmunat yksitellen hyvin vatkaten joukkoon.




2. Sekoita kuivat aineet keskenään. 



3. Lisää kuivat aineet, soseutetut banaanit, rouhittu suklaa ja kerma voi-sokeri vaahdon joukkoon.




4. Sekoita taikina tasaiseksi.



5. Voitele ja korppujauhota vuoka. Kaada taikina vuokaan.




6. Paista 175 asteessa 50-55 min, kunnes kakun reunat irtoavat vuuan reuoista.




7. Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista.




Voit tarjoilla samana tai seuraavana päivänä. Kuivakakku paranee päivien myötä, mutta ainakaan meillä tämä ei jääkaapissa niin pitkään useinkaan säily... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti