Paraisten piparkakut
3/4 dl siirappia
1 dl sokeria
125 g voita/margariinia
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
½ tl pomeranssinkuorta
½ tl suolaa
½ tl soodaa
1 muna
n 3½ dl vehnäjauhoja
Kiehauta siirappi, sokeri, voi ja mausteet. Myös suola.
Lisää jäähtyneeseen seokseen muna ja vehnäjauhot, joihin sooda on sekoitettu.
Anna taikinan kovettua jääkaapissa seuraavaan päivään.
Jauhoita pöytä hyvin ja lisää jauhoja tarvittaessa.
Kauli taikinasta ohut levy ja painele muoteilla pipareita.
Paista pipareita 200 asteessa noin 10-15 minuuttia, paksuudesta riippuen.
Pipareiden paistaminen kannattaa aloittaa vasta kun on kaikki kolme pellillistä täynnä pipareita ja muutamat jo valmiina odottamassa, mutta varo ettei piparit pala!
Valmiista pipareista en muistanut ottaa kuvia ja nyt ne on jo syöty.. Ensi jouluna sitten!
Tupla-annos
1½ dl siirappia
2 dl sokeria
250 g voita/margariinia
2 tl kanelia
2 tl inkivääriä
2 tl neilikkaa
1 tl pomeranssinkuorta
1 tl suolaa
2 munaa
1 tl soodaa
7 dl vehnäjauhoja
Nelinkertainen annos
3 dl siirappia
4 dl sokeria
500 g voita/margariinia
4 tl kanelia
4 tl inkivääriä
4 tl neilikkaa
2 tl pomeranssinkuorta
2 tl suolaa
4 munaa
2 tl soodaa
14 dl vehnäjauhoja
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti