sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Caesar salaattikastike

Caesarsalaatti on yksi suurimmista herkuistani. Halusinkin kokeilla tehdä itse Caesar salaattikastiketta. Eikä ollut vaikeaa! Ohjeen löysin googlettamalla Soppakellarin blogista.
Päätin samalla uuden vuoden kunniaksi laajentaa blogini ruoanlaittoon liittyväksi. Koska ruuanlaitto on kivaa.
Kastikkeesta tuli todella hyvää ja sitä tuli reilusti. Teimme kevyeksi lounaaksi kulhollisen salaattia ja Caesar kastike toi raikkaan lisämaun salaatille. Kasitiketta jäi ja sitä riittää vielä pariksi päiväksi eteenpäinkin.


Caesar salaattikastike
1 kananmuna
2,5 dl rypsiöljyä
1 valkosipulin kynsi silputtuna
1 rkl vettä
0,5 rkl valkoviinietikkaa
0,5 rkl Dijon sinappia
2-3 rkl vastapuristettua sitruunamehua
suolaa 
pippuria
(ohjeessa oli suluissa 2 sardellifilettä, itse en laittanut)

Valmistus on helppoa ja nopeaa! Laita kaikki aineet korkeaan ja kapeaan astiaan. Sekoita sauvasekoittimella sekaisin niin, että kastikkeesta tulee vaaleaa ja kermaista. Anna levätä hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti