sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Kauratyynyjä lämmittämään ystäviä

Sain ajatuksen antaa mikrossa lämmitettäviä kauratyynyjä joululahjaksi ystäväni blogista Made by me. Kävin Eurokankaassa ostamassa paksuhkoja kivoja kankaita ja eläinkaupasta kolme kiloa kauraa. Tein ensimmäiset kauratyynyt joulukuun puolen välin jälkeen, jotta sain joululahjapaketin lähtemään pohjoiseen.

Huomasin nopeasti, että kolme kiloa ei riitä mihinkään ja kävin ostamassa pari kiloa lisää. Loput, mitä Tikkurilan eläinkaupassa oli. Jatkoin kauratyynyjen tekoa ja taas oli kaurat vähissä. Yhteen tyynyyn meni lähes kilo kauraa.

Olin jo muutamasta eläinkaupasta käynyt kysymässä kauraa, mutta heillä ei ollut. Totesin, että on helpompi soittaa eläinkauppoja läpi, kuin juosta niissä, kun joulun alla oli muutakin puuhaa.. Jumbon Faunattaresta löytyi kauraa ja ostin suoraan 10 kg säkin. Nyt riittää kauraa hetkeksi aikaa tehdä kauratyynyjä.

Yhteensä askartelin 8 tai 9 kauratyynyä lahjaksi. Joulun kiireissä unohtui ottaa kuvia matkanvarrelta, mutta tässä kuva uusimmasta, joka menee myöhästyneeksi joululahjaksi ystävälleni.

Tein omasta kauratyynystäni kaavan leivinpaperille, joka oli n.14cm x 57cm. Laitoin kankaan kaksinkerroin ja leikkasin reiluilla saumavaroilla kaitaleen. Ompelin kaitaleen pussiksi, ja huolittelin siksakinlla kaikki reunat, myös pussinsuun reunan, jos sei ei ollut hulpioreuna. Sen jälkeen käänsin pussin oikein päin. Taitoin kankaan puoliksi ja merkitsin pussin puoli välin, ottaen huomioon pussin suun noin sentin saumavaran. Sitten käänsin pussin vielä kertaalleen puoliksi ja merkitsin kohdan, jotta sain neljä samankokoista lokeroa merkattua kauroille.

Laitoin noin viisi ja puoli kauhallista kauraa pussiin. Nuppineuloitin kaurat pussin pohjalle, jotta ne eivät olisi tiellä ja ompelin sauman nuppineulalla merkatusta kohdasta. Sitten taas noin viisi ja puoli kauhallista kauraa, nuppineuloitus ja ompelu. Tämä vielä kerran ja sitten viimeisten viiden ja puolen kauhallisen jälkeen olikin vuorossa pussin suun ompelu. Taitoin noin sentin verran sisään koko matkan pussinsuuta ja ompelin mahdollisimman läheltä reunaa.

Vielä lankojen leikkaus ja kauratyyny mikroon kahdeksi minuutiksi ja hartioille rentouttamaan!

Tässä yksi kangaskuoseista, jota käytin.

2 kommenttia:

  1. Tämä oli kyllä ihana joululahja! Varsinkin pakkasiltoina on antanut suurta iloa :) KIITOS <3

    VastaaPoista