lauantai 11. tammikuuta 2014

Texmexlasagne

Uusia ruokia on aina kiva kokeilla. Vähän vaihtelua tavallisiin ruokiin ja viikonloppuna, kun on aikaa niin ehtii paneutua ruoanlaittoon eri tavalla kun arkena. Vaikka toisaalta Kodin kuvalehdessä (nro 1/14), mistä tämän ohjeen löysin, on juttu eri maiden nopeista ja helpoista arkiruuista. Alla oleva ohje on hieman muokattu alkuperäisestä ohjeesta.
Nopeasti tämä kyllä valmistuikin ja ei ollut yhtä tuhtia, kun normaali lasagne eikä niin suuritöinen valmistaa.Texmexlasagnen kanssa sopii hyvin itsetehty tomaattichilisalsa ja creme fraiche sekä vihersalaatti.

Texmexlasagne
1 tl öljyä
1-2 sipulia
  2 valkosipulinkynttä murskattuna
noin ½ paprika pieneksi silputtuna
400g jauhelihaa
chilijauhetta
mustapippuria
paprikajauhetta
yrttisekoitusta
2 tlk tomaattimurskaa
1 tlk ruskeita papuja suolaliemessä
1 ps (200g) pakastemaissia
6-8 vehnätortillaa
200g raastettua cheddarjuustoa

Lisäksi creme fraichea ja salsaa

Kuullota sipuli, valkosipuli ja paprika öljyssä. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi.


Lisää mausteet, tomaattimurska ja valutetut pavut. Hauduta ilman kantta noin 15 min. Lisää maissit.
 

Laita korkeareunaiseen pyöreään uunivuokaan pohjalle leivinpaperi. (Itse en seuraavalla kerralla välttämättä laita, koska leivinpaperi meni aika mössöksi, kun pohjalla oli nestettä..)


Laita yksi tortillalettu uunivuoan pohjalle. Nostele sen päälle kastiketta ja ripottele vielä täytteen päälle cheddarraastetta. Täytä vuoka näin. 
Ripottele päällimmäisen tortillaletun päälle vain cheddarraastetta. 


(Mieheni oli sitä mieltä, että päälle ei olisi enää tarvinnut tortillalettua, vaan kastikkeen päälle juustokerros olisi riittänyt. Minusta rapea tortillajuustokuori toi kivaa rapsakkuutta ruokaan. Makuasioita..)
 Paista uunin keskiosassa 20-30 minuuttia. 
Tarjoile vihersalaatin, creme fraichen ja tomaattichilisalsan kanssa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti