lauantai 11. tammikuuta 2014

Tomaattichilisalsa

Viime torstain Helsingin sanomien ruokaosiosta huomasin salsaohjeen. Tai sivulla oli kaksin eri ohjetta, mutta tässä kokeiluun pääsi ensimmäiseksi tomaattichilisalsa. Olen jo hetken aikaa miettinyt, että pitäisi kokeilla tehdä itse salsaa, tietäisi ainakin mitä siinä silloin on.. Ohjeen löytyminen oli muutenkin hyvä sattuma, kun olin jo suunnitellut, että viikonloppuna söisimme texmexlasganea.Tämä sopi lasagnen kanssa mitä parhaiten.

Tomaattichilisalsa

4 tomaattia 
1 pieni sipuli (itse käytin punasipulia)
3 valkosipulinkynttä
1 iso punainen chili
2 rkl kasviöljyä (es. oliviiöljy)
1 rkl fariinisokeri
1/4 tl suolaa
(½-1 dl vettä, jos tarvitsee notkeuttaa)

Halkaise tomaatit ja poista kannat. Kuori ja halkaise sipuli. Älä kuori valkosipulinkynsiä. 
Aseta tomaatit, sipuli, valkosipuli ja chili leivinpaperin päälle uunipellille. 
 

Laita pelti 225 asteiseen uuniin ja anna ainesten paahtua, kunnes chili on pinnaltaan selvästi muuttunut tummaksi ja sipulitkin ovat paahtuneet. 
Nosta ainkeset kulhoon ja lisää öljy. Soseuta hetki sauvasekoittimella, mutta jätä karkeaksi. 
Lisää vettä joukkoon jos on tarvis. (Itse en joutunut lisäämään vettä.)
Mausta fariinisokerilla ja suolalla.
Anna maustua ja viilentyä ennen tarjoilua. 


Tästä salsasta tuli ehkä vähän turhan "juoksevaa", mutta ehkä ensi kerralla paahdan aineksia hieman pidempään ja katsotaa auttaako se asiaa.. Makua koostumus ei haitannut ja potkua salsassa kyllä riitti ison chilin ansiosta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti