Pohjaksi tein helpon murotaikinapohjan, joka sopii hyvin peruspohjaksi makeaan piirakkaan.
Murotaikinapohja
125g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
3½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Täyte:
raparperia
1 muna
1 prk kermaviiliä
vaniljasokeria
sokeria
Vatkaa huoneen lämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin sekoittaen joukkoon. Lisää vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Lisää vaniljasokeri ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Painele taikina vehnäjauhojen kanssa piirakkavuokaan.
Monet esipaistavat piirakkapohjaa, mutta itse en jaksanut.
Sekoita keskenään kulhossa muna, kermaviili, vaniljasokeri ja sokeri (maun mukaan). Kaada seos raparperien päälle.
Tarjoile vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti