maanantai 7. heinäkuuta 2014

Kesä ja raparperipiirakka

Kesä vihdoin näyttää alkaneen! Raparperi ei koskaan ole ollut minun suurta herkkuani, mutta mieheni pitää siitä kovasti. Saimme raparperia ja ajattelin tehdä siitä piirakkaa, koska pakastimessa on jäljellä vielä pari vuotta sitten tekemääni raparperihilloa.
Pohjaksi tein helpon murotaikinapohjan, joka sopii hyvin peruspohjaksi makeaan piirakkaan.

Murotaikinapohja

125g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
3½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria


Täyte:

raparperia
1 muna
1 prk kermaviiliä
vaniljasokeria
sokeria

Vatkaa huoneen lämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin sekoittaen joukkoon. Lisää vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Lisää vaniljasokeri ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. 
Painele taikina vehnäjauhojen kanssa piirakkavuokaan. 
Monet esipaistavat piirakkapohjaa, mutta itse en jaksanut. 


Leikkasin raparperit pieniksi paloiksi ja ripottelin piirakkapohjan päälle.

Sekoita keskenään kulhossa muna, kermaviili, vaniljasokeri ja sokeri (maun mukaan). Kaada seos raparperien päälle.

Paista 200 asteessa noin 20 min, kunnes piirakka saa vähän väriä.


Tarjoile vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa! 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti