perjantai 11. heinäkuuta 2014

Mökkipöperö

Mökillä ei aina jaksa miettiä ruuanlaittoa. Joskus mökilläkin haluaa helppoa ja nopeaa ruokaa. Olemme mieheni kanssa jo useampana vuonna etenkin viimeisenä mökkipäivänä tehneet muurikkapannulla tyylillä jämät, jotka kaapista vielä löytyy. Mökkipöperö on joka kerta erilainen ja erimakuinen, mutta ajatus on sama. Parilla viime kerralla olemme tarkoituksella ostaneet mökkipöperöön jauhelihaa, koska muiden päivien ruuista ei ole samalla tavalla jäänyt lihaa yli.
Mökkipöperö on vähän kuin pyttipannu.
 Mökkipöperössä vielä parasta on se, että tarvitsee vain pilkkoa, koska suurin osa aineksista on jo kypsennetty edellisenä päivänä. Tässä lista mitä viimeksi laitoimme mökkipöperöön.


Mökkipöperö 

perunoita (kypsiä)
kukkakaalia (kypsää)
kevätsipulia
jauhelihaa (tai kanaa tms mitä on jäänyt yli)
paprikaa
kesäkurpitsaa (tällä kertaa raakana)
papuja (kypsiä)
paahdettu sipuli tuorejuustoa (olemme käyttäneet milloin mitäkin makua)
mausteita maun mukaan
 
Ruskistimme ensin jauhelihan voissa ja maustoimme hyvin. Kun jauheliha oli ruskistettu lisäsimme kaikki muut ainekset. Kun ruoka oli lämmennyt lisäsimme tuorejuuston, maun tarkistus ja hetki vielä lämpöä. Sitten vain tarjoiluastiaan ja pöytään. 

Mökkipöperö usein paranee lämmitettäessä, joten ei haittaa jos tekee kerralla isomman määrän.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti