torstai 21. elokuuta 2014

Syksyn satoa


Pihallamme kasvaa pieni omenapuu, johon on tänä kesänä tullut hirmuisesti omenoita. Suosikkini on lapsesta asti ollut omenahillo! Äidin tekemää omenahilloa olisi voinut syödä vaikka lusikalla suoraan purkista jos olisi saanut. Niinpä päätin hyödyntää pienen omenapuumme sadon ja tehdä omenoista hilloa. Vielä ei kaikki omenat ole kypsiä, mutta keräsin maasta lähes ämpärillisen hyviä omenoita. Sitten lainasin äidiltä mehumaijan ja "laitteen" jolla voi survoa omenat, joka meidän perheessä tunnetaan nimellä moulin rouge.


Omenahillo   

Pese/huuhdo omenat
Lohko isoimmat ja leikkaa huonot kohdat pois
(ei tarvitse kuoria, eikä ottaa kantoja eikä siemenkotia pois)
Laita omenat mehumaijaan 
Kypsennä omenoita kunnes ne ovat kypsiä (noin 45-60min)
Survo omenat kattilaan moulin rougella 
Lisää sokeria (hillo- tai taloussokeria) maun mukaan
 (itse lisäsin noin 300g noin kiloon omenahilloa)
Kiehauta omenasose ja sokeri
Annostele purkkeihin ja anna jäähtyä ennen pakastamista

Ota mehumaijasta omenamehu myös talteen. ..Mieheni totesi, että mehu on enemmänkin kiisseliä, mutta yhtälailla hyvää. Lisäsin myös siihen hieman sokeria ja kiehautin, ennen kuin laitoin kannuun ja jääkaappiin.












Lisään kuvia tekovaiheista, kun teen seuraavaa erää, koska taas hätäisenä ihmisenä unohdin ottaa joistain vaiheista kuvia. Toisaalta kaikki vaiheet eivät ole kovin esteettisiä.



Väri ei tässä erässä hilloa ollut kovin imarteleva, mutta maku sitäkin parempi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti