torstai 21. elokuuta 2014

Mmm... mustikoita

Sain ajatuksen työkaveriltani, joka oli laittanut kuvan sosiaaliseen mediaan tekemistään mustikkarahkapullista. Miksikäs ei! En ole koskaan aikaisemmin tehnyt edes rahkapullia, useimmiten pitäydyn korvapuusteissa tai korkeintaan laskiaispullissa. Siispä kiva kokeilla jotain uutta. Samaan aikaan mielessäni oli kuva Cafe Esplanadin isoista pullista ja halu kokeilla tehdä myös isoja mustikkarahkapullia. Pullataikina on hieman erilainen, kuin laskiaispullissa, mutta toisaalta monesti teen pullataikinan käsituntumalla, eikä mitat ole ihan tarkkoja.


Mustikkarahkapullat   

5 dl maitoa

1 hiiva

2 dl sokeria

1 rkl kardemummaa

1 tl suolaa


  2 kananmuna

17 dl vehnäjauhoja 

200g voita
 PÄÄLLE_ 
300g maustamatonta rahkaa
sokeria
vaniljasokeria
mustikoita maun mukaan

VOITELUUN:
kananmuna



Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sulata voi. 
Murenna hiiva maitoon ja lisää sokeri, kardemumma, suola, vaniljasokeri ja kananmuna. Sekoita.
Lisää puolet jauhoista ja vaivaa taikinaa samalla joko yleiskoneella tai käsin.
Lisää sulatettu voi ja vaivaa hetken aikaa, sitten lisää loput jauhot ja vaivaa taikina hyvin. 
Jätä kohoamaan liinan alle pariksi tunniksi. 
Pyörittele isoja pullia jauhoitetulla pöydällä ja laita pellille kohoamaan siksi aikaa, kun uuni lämpiää. 
Paina juomalasilla pullaan kuoppa. Lasin pohjaa kannattaa jauhottaa välillä, ettei taikina jää kiiinni.
Sekoita mustikkarahkan aineet keskenään ja annostele sitä pullien kuoppiin.
Voitele kananmunalla, mutta ei ole vakavaa jos unohtaa.. niin kävi tällä kertaa itsellenikin kun taas yritin kiirehtiä ja saada pullat uuniin.

Paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes pullat ovat kauniin kullanruskeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti