Mustikkarahkapullat
5 dl maitoa
1 hiiva
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
2 kananmuna
17 dl vehnäjauhoja
200g voita
PÄÄLLE_
300g maustamatonta rahkaa
sokeria
vaniljasokeria
mustikoita maun mukaan
VOITELUUN:
kananmuna
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sulata voi.
Murenna hiiva maitoon ja lisää sokeri, kardemumma, suola, vaniljasokeri ja kananmuna. Sekoita.
Lisää puolet jauhoista ja vaivaa taikinaa samalla joko yleiskoneella tai käsin.
Lisää sulatettu voi ja vaivaa hetken aikaa, sitten lisää loput jauhot ja vaivaa taikina hyvin.
Jätä kohoamaan liinan alle pariksi tunniksi.
Pyörittele
isoja pullia jauhoitetulla pöydällä ja laita pellille kohoamaan siksi
aikaa, kun uuni lämpiää.
Paina juomalasilla pullaan kuoppa. Lasin pohjaa kannattaa jauhottaa välillä, ettei taikina jää kiiinni.
Sekoita mustikkarahkan aineet keskenään ja annostele sitä pullien kuoppiin.
Voitele kananmunalla, mutta ei ole vakavaa jos unohtaa.. niin kävi tällä kertaa itsellenikin kun taas yritin kiirehtiä ja saada pullat uuniin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti