maanantai 6. lokakuuta 2014

Kaffebröd med äpplen

Huuh ja puuh! Loman jälkeen olikin hurjan kiireinen töiden aloitus. Koko syyskuu meni hujauksessa enkä taas ehtinyt tänne päivitellä, enkä kyllä oikein mitään ole jaksanut tehdä tai leipoakaan. Mutta nyt Kahvileipää omenoiden kanssa. Suuri syksyn suosikki kakkuni! Helppo valmistaa, eniten aikaa vie omenoiden kuoriminen ja lohkominen sekä uunissa oleminen. Joka syksy odotan, että koska taas saan leipoa tämän kakun.

Kaffebröd med äpplen 

5 dl vehnäjauhoja
5 tl leivinjauhetta
3 dl sokeria
3 dl kermaa

Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Lisää sokeri ja kerma. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. 
Korppujauhota pyöreä halkaisijaltaan 20 cm vuoka. Kaada taikina vuokaan. 

Lohko päälle kuorittuja kotimaisia omenoita. (mielestäni mitä enemmän sitä parempaa..) Omenoiden koosta riippuen noin 2-4 omenaa.

Omenanlohkojen päälle kanelia, sokeria ja 2 rkl voisulaa.

Paista uunissa 225 asteessa noin 30 min (kannattaa laittaa leivinpaperi kakun päälle, ettei tummene liikaa), laske lämpötilaa 175 asteeseen ja paista vielä noin 30 min.

Kakku saa jäädä keskeltä hieman raa'aksi. Jää myös silloin vähän mehukkaammaksi. 





 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti