Kaffebröd med äpplen
5 dl vehnäjauhoja
5 tl leivinjauhetta
3 dl sokeria
3 dl kermaa
Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Lisää sokeri ja kerma. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Korppujauhota pyöreä halkaisijaltaan 20 cm vuoka. Kaada taikina vuokaan.
Lohko päälle kuorittuja kotimaisia omenoita. (mielestäni mitä enemmän sitä parempaa..) Omenoiden koosta riippuen noin 2-4 omenaa.
Omenanlohkojen päälle kanelia, sokeria ja 2 rkl voisulaa.
Paista uunissa 225 asteessa noin 30 min (kannattaa laittaa leivinpaperi kakun päälle, ettei tummene liikaa), laske lämpötilaa 175 asteeseen ja paista vielä noin 30 min.
Kakku saa jäädä keskeltä hieman raa'aksi. Jää myös silloin vähän mehukkaammaksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti