Omenagalettet
1 prk maustamatonta rahkaa
200 g voita tai margariinia
½ dl sokeria
3½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Päälle:
3-4 kotimaista omenaa (n 400g, mielestäni omenoita saa olla reilusti)
sokeria
kanelia
2 prk vaniljarahkaa
Sekoita rahka, voi ja sokeri keskenään. Lisää jauhot, joihin on lisätty leivinjauhe. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
Anna olla jääkaapissa hetken aikaa.
Poista siemenkodat omenoista ja leikkaa ohuita viipaleita. Laita viipaleet kulhoon ja lisää kaneli ja sokeri. Pyörittele lohkoja kulhossa.
Ota taikina jääkaapista ja laita uuni 200 asteeseen.
Pyörittele taikinasta tanko, käytä jauhoja apuna, jos meinaa tarttua kiinni.
Jaa taikina 16 osaan ja painele tai taputtele taikinasta pyöreitä pohjia leivinpaperin päälle pellille.
Jaa taikina 16 osaan ja painele tai taputtele taikinasta pyöreitä pohjia leivinpaperin päälle pellille.
Paista omenapiirakoita noin 15-17 min uunissa 200 asteessa.
Tarjoile sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti