POHJA:
6 kananmunaa
2 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut jauhot siivilän läpi varovasti käännellen taikinaan.
Paista voidellussa ja korppujauhoitetussa vuoassa 175 asteesssa noin 40 minuuttia.
Tässä kakussa käytin halkaisijaltaan 26 cm irtopohjavuokaa.
Tässä kakussa käytin halkaisijaltaan 26 cm irtopohjavuokaa.
TÄYTE:
1 iso tölkki säilykemangoa
1 dl sokeria
½ dl vettä
2 munan keltuaista
8 liivatelehteä
2 dl kermaa vaahdotettuna
200 g vaniljajogurttia
100 g omenamarmeladia
Soseuta mangot. Kiehauta kattilassa vesi ja sokeri. Nosta kattila syrjään ja vatkaa joukkoon keltuaiset. Vatkaa seosta, kunnes se jäähtyy ja muuttuu kuohkeaksi. Liota liivatteet kylmässä vedessä (ainakin 5 min).
Puristele vesi pois ja liuota liivatteet kiehuvaan veteen (n.½-1 dl), johon olet laittanut sitruunamehua.
Sekoita liivateseos ja keltuaisvaahto mangososeen kanssa.
Vaahdota kerma ja lisää seokseen jogurtin kanssa. Nostele tasaiseksi vaahdoksi.
Vaahdota kerma ja lisää seokseen jogurtin kanssa. Nostele tasaiseksi vaahdoksi.
KOSTUTUS:
4 hedelmän mehu + vesi
tai
tuoremehu + vesi
KORISTELU:
omenamarmeladia
hedelmäviipaleita;
viinirypäleitä
säilyke mandariineja
säilykepersikoita
tuoreita vadelmia
kiiviä
suklaatikkuja reunoille
KIILLE:
1 dl vettä
½ dl hyytelösokeria
Kun kakku on paistunut ja jäähtynyt, leikkaa se kolmeen osaan. Irtopohjavuokaan laitetaan kelmu ja ensimmäinen kakkupohja sen päälle. Kostuta pohja huolella ja levitä päälle omenamarmeladia. Kaada sitten puolet täytteestä päälle. Laita toinen kakkulevy päälle ja kostuta se. Lisää loput täytteestä. Laita viimeinen kakkulevy päälle ja kostuta. Vedä kelmun reunat kakun päälle ja laita jääkaappiin hyytymään mielellään yön yli.
Levitä kakun päälle ja reunoille omenamarmeladia ja asettele viipaloidut hedelmät kakun päälle ja suklaatikut reunoille.
Valmista kiille kiehauttamalla vesi ja sekoittamalla hyytelöäsokeri siihen.
Sivele pullasudilla kiillettä hedelmien päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti