maanantai 1. joulukuuta 2014

WHOOPIET!!!

Pakkohan se oli kokeilla näitä trendiherkkuja! Ohjeita oli yllättävän vähän netissä ainakaan suomeksi. Monet ohjeet oli otettu kinuskikissan sivuilta. Sitä oli myös monessa kehuttu. Siksipä päätin kokeilla sitä.
Yhdessä täytevaihtoehdossa olevaa marshmallow fluff täytetty en uskonut löytäväni kaupasta, mutta niin vain kävi, että leivontaosastolla sitä oli. Pakkohan sitä oli ostaa ja kokeilla välissä.
Päätin myöskin tehdä taikinan heti tupalana, koska vaikuttivat niin hyviltä!  Tein pieniä muutoksia alkuperäiseen ohjeeseen, kun tein taikinan.

TAIKINA:
  120g voita
  2½ dl ruokosokeria
2 muna
  4 dl vehnäjauhoja
  4 rkl kaakaojauhetta
  1 tl leivinjauhetta
  ½ tl suolaa
  2 tl vaniljasokeria
  2 dl kermaa


Yhdistä vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, suola ja vaniljasokeri keskenään. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna. Sekoita joukkoon vuorotellen jauhoja ja kevytkermaa.

Laita taikina pursotuspussiin, jossa on iso, pyöreä tylla. Pursota leivinpaperin päälle noin 2 euron kolikon kokoisia nokareita. Jätä reilusti leviämisvaraa.

Paista pohjia 175 asteessa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä ja irrota paperista.
 
Täytteenä päätin kokeilla vaahtokarkkilevitettä (Marshmallow Fluff) ja nutellaa. 
Sekoitin lähes purkillisen vaahtokarkkilevitettä ja nutellaa purkin pohjat (luulin, että sitä oli jäljellä enemmän). Väri oli mokkamaisen vaaleanruskea. Lisäsin myös lorauksen vaniljamaitoa, jotta täyte vähän notkistuisi. Taisin lorauttaa vähän liikaa, kun pursottaessa täyte kovasti meinasi valua hiljalleen pois. 

Täytettä ei tullut yhtä paksusti kuin, kinuskikissan ohjeessa, mutta riittävästi tuomaan makua. 

Kun olin pursottanut täytettä nostelin pohjien päälle toisen pohjan. 
Maku oli varsin hyvä vaikka ulkonäöllisesti jäinkin ehkä tavoitteesta. 

Olivat myös todella hyviä seuraavana päivänä jääkaappikylminä! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti