maanantai 1. joulukuuta 2014

Isänpäiväkakku

Puolukkainen valkosuklaajuustokakku. Siitä on useampi vuosi, kun olen viimeksi tehnyt tätä kakkua. Nyt ajattelin, että se on mukavan raikas ja syksyinen isänpäivään. Tämä on helppo ja nopea juustokakku, jonka saa myös helposti tehtyä gluteenittomaksi.


POHJA: 
200g gluteenittomia keksejä
100g voita

TÄYTE:
2 kananmunaa
½ dl sokeria
4 dl kermaa
100g valkosuklaata
200g maustamatonta tuorejuustoa
200g puolukkahilloa
7 liivatelehteä

Murskaa keksit ja sekoita sulatettu margariini niihin. Painele keksimuru-margariini seos irtopohjavuoan pohjalle, johon on pingoitettu leivinpaperi. 
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. 
Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma ja yhdistä varovasti käännellen muna-sokerivaahtoon. 
Sulata suklaa ja sekoita tuorejuuston kanssa. Yhdistä aineet ja sekoita puolukkahillo joukkoon. 
Purista liivatteet ja sekoita ne kiehuvaan veteen (½-1dl). Kaada seos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteen joukkoon. Kaada täyte irtopohjavuokaan, jossa on keksimurupohja. 
Laita jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi tai yön yli.

Irrota kakku veitsen avulla vuoasta. Ripottele päälle puolukoita. Spritsaa päälle maito- tai valkosuklaata.

KUVA TULOSSA MYÖHEMMIN! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti