POHJA:
200g gluteenittomia keksejä
100g voita
TÄYTE:
2 kananmunaa
½ dl sokeria
4 dl kermaa
100g valkosuklaata
200g maustamatonta tuorejuustoa
200g puolukkahilloa
7 liivatelehteä
Murskaa keksit ja sekoita sulatettu margariini niihin. Painele keksimuru-margariini seos irtopohjavuoan pohjalle, johon on pingoitettu leivinpaperi.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma ja yhdistä varovasti käännellen muna-sokerivaahtoon.
Sulata suklaa ja sekoita tuorejuuston kanssa. Yhdistä aineet ja sekoita puolukkahillo joukkoon.
Purista liivatteet ja sekoita ne kiehuvaan veteen (½-1dl). Kaada seos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteen joukkoon. Kaada täyte irtopohjavuokaan, jossa on keksimurupohja.
Laita jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi tai yön yli.
Irrota kakku veitsen avulla vuoasta. Ripottele päälle puolukoita. Spritsaa päälle maito- tai valkosuklaata.
KUVA TULOSSA MYÖHEMMIN!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti