POHJA:
6 kananmunaa
2 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
KOSTUTUS:
maito + vaniljasokeri
TÄYTE:
2 dl kermaa
1 prk vaniljarahkaa
mustikkahilloa
KUORRUTE:
2 dl kermaa
sokerimassaa
Vatkaa
huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään
sekoitetut jauhot siivilän läpi varovasti käännellen taikinaan.
Paista voidellussa ja korppujauhoitetussa vuoassa 175 asteesssa noin 40 minuuttia.
Tässä kakussa käytin halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuokaa.
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Vatkaa kerma ja lisää vaniljarahkasiihen. Nosta ensimmäinen kakkulevy alustalle, jolle teet kakun.
Kostuta kakku hyvin maidolla, joka on maustettu vaniljasokerilla. Levitä mustikkahilloa ja kermaa kakkulevyn päälle. Laita toinen kakkulevy päälle ja kostuta. Lisää hillo ja kermavaahto. Nosta viimeinen kakkulevy ja kostuta. Laita jääkaappiin odottamaan koristelua.
Vatkaa kerma. Levitä se tasaisesti kakkupohjan päälle kauttaaltaan.
Kauli sokerimassa tasaiseksi levyksi tomusokerin avulla. Nosta levy varovasti kaulimella kakun päälle. Tasoita reunat ja leikkaa ylimääräiset reunat pois.
Koristele haluamallasi tavalla.
Kakun kannattaa antaa tekeytyä seuraavaan päivään.
Tässä kakussa käytin halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuokaa.
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Vatkaa kerma ja lisää vaniljarahkasiihen. Nosta ensimmäinen kakkulevy alustalle, jolle teet kakun.
Kostuta kakku hyvin maidolla, joka on maustettu vaniljasokerilla. Levitä mustikkahilloa ja kermaa kakkulevyn päälle. Laita toinen kakkulevy päälle ja kostuta. Lisää hillo ja kermavaahto. Nosta viimeinen kakkulevy ja kostuta. Laita jääkaappiin odottamaan koristelua.
Vatkaa kerma. Levitä se tasaisesti kakkupohjan päälle kauttaaltaan.
Kauli sokerimassa tasaiseksi levyksi tomusokerin avulla. Nosta levy varovasti kaulimella kakun päälle. Tasoita reunat ja leikkaa ylimääräiset reunat pois.
Koristele haluamallasi tavalla.
Kakun kannattaa antaa tekeytyä seuraavaan päivään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti