maanantai 1. joulukuuta 2014

Mustikkavaniljatäytekakku

Yli vuoteen en ole leiponut varsinaista täytekakkua. En ainakaan muistanut. Nyt oli hyvä aika, kun mummini pyysi minua leipomaan kaksi täytekakkua hänen 80-vuotissyntymäpäivilleen. Päätin turvautua kakkuihin, jotka olen aikaisemminkin tehnyt, koska niistä tiedän, että ne toimivat niin maullisesti kuin ulkonäöllisestikin. Tämä suklaapohjainen mustikkavaniljatäytekakku on yksi omista kakkusuosikeistani, sokerikuorrutteella tietenkin.


POHJA:

6 kananmunaa
2 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

KOSTUTUS:
maito + vaniljasokeri

TÄYTE:
2 dl kermaa
1 prk vaniljarahkaa
mustikkahilloa

KUORRUTE:
2 dl kermaa
sokerimassaa


 Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut jauhot siivilän läpi varovasti käännellen taikinaan. 
Paista voidellussa ja korppujauhoitetussa vuoassa 175 asteesssa noin 40 minuuttia.
Tässä kakussa käytin halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuokaa.


Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Vatkaa kerma ja lisää vaniljarahkasiihen. Nosta ensimmäinen kakkulevy alustalle, jolle teet kakun.
Kostuta kakku hyvin maidolla, joka on maustettu vaniljasokerilla. Levitä mustikkahilloa ja kermaa kakkulevyn päälle. Laita toinen kakkulevy päälle ja kostuta. Lisää hillo ja kermavaahto. Nosta viimeinen kakkulevy ja kostuta. Laita jääkaappiin odottamaan koristelua.

Vatkaa kerma. Levitä se tasaisesti kakkupohjan päälle kauttaaltaan.

Kauli sokerimassa tasaiseksi levyksi tomusokerin avulla. Nosta levy varovasti kaulimella kakun päälle. Tasoita reunat ja leikkaa ylimääräiset reunat pois.
Koristele haluamallasi tavalla.
Kakun kannattaa antaa tekeytyä seuraavaan päivään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti