Muurikkaletut
1 l maitoa
4 munaa
2 dl ohrajuahoja
3 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
½ dl öljyä
Paistamiseen:
voita
Päälle:
hilloa
sokeria
kermavaahtoa
Kaada maito isoon kulhoon. Lisää munat ja sekoita. Lisää jauhot ja suola sekä öljy. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna turvota tunti tai pari.
Lämmitä muurikkapannu kuumaksi ja lisää nokare voita. Lisää kauhallinen taikinaa tasaisesti muurikkapannulle ja paista lettua kauniin ruskeaksi ennen kääntämistä.
Lämmitä muurikkapannu kuumaksi ja lisää nokare voita. Lisää kauhallinen taikinaa tasaisesti muurikkapannulle ja paista lettua kauniin ruskeaksi ennen kääntämistä.
Käännä lettu ja paista vielä toinenkin puoli kauniin ruskeaksi. Kerää valmiit letut kannelliseen astiaan, jotta pysyvät lämpiminä tarjoiluun asti.
Tarjoile hillon ja kermavaahdon kanssa. Tai nutellan. Tai sokerin. Tai tuoreiden marjojen.
Mielikuvitus vain rajana.
Lettunälkä oli niin kova ja letut niin hyviä, että unohtui ottaa täytetystä letusta kuva. Ne katosivat nopeammin parempiin suihin..
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti