perjantai 25. maaliskuuta 2016

Smoothiekakku

Bongasin ohjeen Smoothiekakkuun K-ruoka lehdestä. Ohje vaikutti hyvältä ja helpolta tehdä ja mikä parasta terveelliseltä! Tykkään muutenkin tehdä smoothieita iltapalaksi ja mikä olisikaan hauskempaa, kun yhdistää kakku ja smoothie. Meille oli tulossa sunnuntaivieraita ja päätin, että he saavat olla koekaniineja uudelle kakulle.


Mustikkasmoothiekakku 

175g digestive keksejä
1 lasipurkki mangososetta
1 litra maustamatonta jogurttia
300g mustikoita
2 banaania
7 liivatelehteä
halutessasi voit lisätä hunajaa tai sokeria


Laita liivatelehdet kylmään veteen likoomaan.
Murskaa digestivekeksit ja sekoita joukkoon mangosose. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle. Laita pohja jääkaappiin odottamaan.
Laita maustamaton jogurtti, mustikat ja banaanit blenderiin tai sekoita ne sauvasekoittimella tasaiseksi. Mustikat saavat olla jäisiä tai kohmeisia. 
Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja laita ne pieneen kippoon. Kaada päälle noin 2 rkl kiehuvaa vettä ja sekoita tasaiseksi. Lisää ohuena nauhana jogurtin joukkoon koko ajan sekoittaen.
Itse tajusin seuraavalla kerralla tehdessäni, että kaadoin jogurttismoothien isompaan kulhoon, jossa sain liivatteen sekoitettua paremmin. Etenkin kun käytin jäisiä mustikoita, meinasi liivate alkaa samantien hyytymään..
Kaada jogurttismoothie keksipohjan päälle ja laita kakku jääkaappiin hyytymään. 
Kakku on parasta seuraavan tai sitä seuraavana päivänä. 



Kakku on kevyt ja raikas etenkin jos ei ole lisännyt sokeria. 
Toisessa ohjeessa olen varioinut tätä ohjetta ja jätin banaanit pois, mutta lisäsin mansikoita.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti