lauantai 2. huhtikuuta 2016

Tuunattuja korvapuusteja

Maito menossa vanhaksi, tehdään kotvapuusteja. Ideaa auttoi kyllä sekin, että pakastimen kaikki vierasvarapullat on aika päiviä sitten syöty.
Idea tuunattuihin korvapuusteihin lähti varmaan jo vuosi sitten kun sain maistaa erään nuoren leipomia suklaapuusteja. En ole aivan varma minkälaista suklaata hän käytti tai en enää muistakaan muuta kuin että pullat oli hurjan hyviä.
Kaapissa sattui sopivasti olemaan tumma- ja valkosuklaata. 

Tein peruspullataikinan, mutta kohottamisen ja kaulimisen jälkeen levitinkin päälle tumma- ja valkosuklaa rouhetta. 


  Pitko paloiksi ja painellaan korvapuusteiksi. Vähän rouhetta tippui väleistä, mutta yritin nostella ne pullan päälle. Voitelu oli aika hankalaa ja sain lähinnä voideltua puustin päädyt. 





Paistoin korvapuustit kiertoilmassa noin 200 asteessa noin 10-15 min, kunnes olivat kypsiä ja kauniin värisiä. 


Omenakanelikorvapuustit tein samalla tavalla muuten, paitsi että laitoin paiston kestävää omenamarmeladia ja sen päälle ripottelin kanelia ennen rullaamista. 
Omenakanelipuustit olivat mehukkaampia ja jäinkin miettimään, että ehkä ensi kerralla pitää kokeilla laittaa vaikka nutellaa puustien väliin, koska suklaarouhe tuntui vähän kuivattavan liikaa pullaa.. 
Vaikka hyviä nekin olivat! 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti