lauantai 8. helmikuuta 2014

Pasta carbonara

Perjantai-ilta ja jääkaapista löytyy paketti pekonia ja purkki kermaa (ja siinäkin päiväys mennyt pari päivää sitten). Nälkä. Näistä voisi tehdä pasta carbonaraa. Lopputulos: hyvää ruokaa eikä ollut enää nälkä. Pasta carbonaraa on varmaan monia ohjeita, mutta tämä on helppo ja nopea, eikä tarvitse mitään ihmeellisempiä aineksia.

Pasta carbonara

1 pkt pekonia
1 prk kermaa
vajaa 1 rkl vehnäjauhoja
tilkka vettä
mustapippuria
sitruunapippuria

spaghettia
suolaa

parmesan juustoraastetta

Laita paistin pannu kuumenemaan ja pastavesi kiehumaan. Kun vesi kiehuu, lisää suola ja pasta. Leikka saksilla pekoni pieniksi viipaleiksi ja laita kuumalle pannulle paistumaan. Paista pekonit kohtalaisen rapeiksi ja lisää kerma. 

Sekoita osa kermasta vehnäjauhojen kanssa hyvin sekaisin ja voit lisätä tilkan myös vettä. 
Mausta kastike mustapippurilla ja sitruunapippurilla.


Kun pasta on valmis, nosta pastan päälle kastiketta ja ripottele parmesan juustoraastetta pinnalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti