sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Avokadopasta

Meidän kodin yksi lempiruoka on nykään avokadopasta. Se on samalla monesti myös nopea arkiruoka. Avokadokastike valmistuu pastaveden ja pastan kiehumisen aikana. Jos aikaa on enemmän kannattaa kastike tehdä ennen kuin keittää pastat, jotta maut ehtivät tasaantua. Välillä myös on meinannut avokadokastike loppua ennen kuin pasta on valmis, kun on vähän pitänyt maistella kastiketta, että ovatko maut varmasti kohdallaan..
Määrät ohjeessa ovat suuntaa antavat. Maku ratkaisee ja siksi on tärkeää maistella, koska maut ovat tasapainossa. Tämä ohje on noin kolmelle ruokailijalle, riippuen myös avokadojen koosta.


Avokadopasta 

3 rkl oliiviöljyä 
1 lime
noin ½ sitruuna
½ punainen chili
3-4 kypsää avokadoa
1 dl raastettua parmesan juustoa
1 dl raastettua pecorino juustoa
 kourallinen tuoreita basilikan lehtiä
suolaa 
pippuria


Kaada öljy kulhon pohjalle ja purista limen mehu joukkoon. Hienonna chili aivan pieneksi ja lisää kulhoon. Halkaise avokadot ja ota siemen pois niistä. Kaavi lusikalla avokadon sisus kulhoon. Painele haarukalla avokadot mössöksi. Ei tarvitse olla ihan tasaista. Lisää raastetut juustot ja hienonnetut basilikan lehdet ja sekoita. Lisää suolaa ja pippuria sekä sitruunamehua. Maistele onko maut kohdallaan. Lisää tarvittaessa juustoraastetta tai sitruunaa. Avokadokastike saa olla aika suolaista. Jätä kastike odottamaan ja anna makujen tasaantua sillä aikaa, kun keität pastan.


Jos kaupasta ei löydy pecorino juustoa, olen käyttänyt pelkkää parmesania tai vastaavaa juustoa.
Aina en myöskään ole muistanut ostaa basilikaa, mutta sekään ei ole vakavaa, tulee vain hieman erimakuinen.


Ulkonäkö ei ole välttämättä kaikkein kaunein ja esteettisin.. Parhaimmillaan avokadopasta on tuorepastan kanssa nautittuna, mutta jos sitä ei ole saatavilla niin tavallinen spaghetti käy myös. Arkena meillä keittyy spaghetti lisukkeeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti