torstai 6. helmikuuta 2014

Vanilja cupcakes

"Cupcake villitys" on tuntunut olevan valloillaan viime vuosina. Se saa minut ärsyyntymään.Miksi ei puhuta enää muffinseista? Nyt puhutaan cupcake:seista tai kuppikakuista. Ehkä muffinseilla ja kuppikakuilla on sitten jotain eroa, jota en itse ymmärrä?!
Jokatapauksessa töissä kokkikerhossa lapset ovat jo pitkään halunneet leipoa kuppikakkuja. Lopulta suostuin ja etsin netistä hyvää ja helppoa ohjetta. Löysinkin joltain sivulta vanilja cupcake:sien ohjeen ja toiselta sivulta hyvältä kuulostavan kuorrutteen ohjeen.
Lapset olivat ihan innoissaan, kun kerroin että leipoisimme kuppikakkuja. Edelleen mietin mielessäni, että minusta ne olivat muffinseja, mitä teimme!
En ole koskaan ollut suuri muffinsien ystävä. Hyviä ne ovat, mutta on niitä parempiakin leivonnaisia.. Kuorrute kuitenkin toi näihin kuppikakkuihin tai muffinseihin lisää makua.
Tässäpä siis helppoperusohje, johon voisi hyvin lisätä suklaahippuja tai marjoja tuomaan lisämakua.

Vanilja cupcakes tai kuppikakut tai muffinsit
12 kpl 

3 ¼ dl vehnäjauhoja
¾tl leivinjauhetta
120 g pehmennyttä voita
2½ dl sokeria
2 kananmunaa
1¼ dl maitoa
¾ tl vanilja-aromia

KUORRUTE:
200g valkosuklaata
200g tuorejuustoa
koristerakeita
(elintarvikeväriä)

Ota tarvikkeet hyvissä ajoin huoneen lämpöön, että ehtivät lämmetä. Lämmitä uuni 175 °C.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten joukkoon. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe, vuorotellen maidon ja vanilja-aromin kanssa.
Jaa taikina muotteihin ja paista uunissa noin 20-25 min. Anna jäähtyä ainakin 10 minuuttia.
Tee jäähtymisen aikana kuorrute. Sulata suklaa mikrossa ja sekoita tuorejuusto suklaan joukkoon. Lisää hieman elintarvikeväriä, jos haluat värjätä kuorrutteen. Pursota kuorrute jäähtyneiden leivosten päälle. Ripottele pinnalle koristerakeita.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti