sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Vauvan pussukka

Lämikettä kylmään pohjoisen talveen. Halusin neuloa pienelle veljenpojalleni lämpimän pussukan, jonka näin lehdessä. En tiedä kuinka käytännöllinen se oikeasti on, mutta kuva lehdessä oli suloinen ja ehkä sen ainakin jossain tilanteessa voi pukea vaatteiden päälle tuomaan lämpöä pienelle.

Ohje on Novitan 7 veljestä lehti vuodelta 2012. Ohje löytyy sivulta 78. Ohjeessa on vain yksi koko. Olen todella laiska neulomaan mallitilkkuja ja aloitan suoraan yleensä vain neulomaan. Pussukka on varmasti hetken aikaa pienelle vielä iso, mutta mahtuu alle ainakin vaatetta.
 Kotona minulla sattui olemaan hiekanväristä (627) 7 veljestä lankaa ja aloitin sillä neulomaan. Ensin tarkoitukseni oli tehdä raidallinen pussukka, mutta siitä tuli todella levoton ja siksi purin 15 cm jälkeen ja aloitin alusta. Tällä kertaa päätin neuloa takakappaleen kokonaan hiekanvärisenä.

Takakappale valmistui nopeasti, kun pussukka neulotaan aina oikeaa neuletta. Etukappaleen neuloin myös hiekanvärisellä langalla, mutta pussukan etukappaleeseen tehdään läppä, joka kiinnitetään napeilla. Sen tein vihreällä (394) 7 veljestä langalla. 
Hihansuut ja kaulus ovat myös vihreää. 
Napit löysin Eurokankaasta ja ovat puuta ja noin  1 cm halkasijaltaan. Nappeja on viisi molemmin puolin läppää.
Käsialani on aika löysää ja olisin voinut tehdä pienemmillä puikoilla, mutta käytin puikkoja nro 3½. Kauluksessa pyöröpuikot olivat samankokoiset.

Pussukka tuli muutamassa illassa valmiiksi ja sain paketin postiin lähtemään kohti pohjoisen kylmiä ilmoja.
Tässä vielä kuva valmiista pussukasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti