maanantai 17. maaliskuuta 2014

Helmineulevillasukat


Ystäväni oli neulomassa villasukkia ja katsoin että ompa kiva kuvio. Kotiin päästyä ajattelin aloittaa samanlaiset.. ja vieläpä samasta kivan värisestä Novitan 7 veljestä langasta. Väri on punaoranssia ehkäpä okran väristä (644). 

Olin jo ensimmäisen sukan neulonut ja toinen oli yli puolen välin kun tapasin ystäväni uudestaan ja hän oli jo saanut omat sukkansa valmiiksi. Kerroin, että oli  aloittanut samanlaisten sukkien tekemisen ja näytin sukkani hänelle. Vähän aikaa katseltuaan ystäväni sanoi, ettei kuvio ole aivan samanlaista. Olin katsonut hämärässä, että sukkien kuvio olisi pidennettyä helmineuletta, mutta se ei aivan ollutkaan. Sukista tulikin siis vähän eri tyyliset.. No eipä ainakaan mene sukat sekaisin. 

Loin kaikille neljälle puikolle 12s ja neuloin 12krs 2o 2n joustinneuletta. Sen jälkeen aloitin helmineulekuvion 2. ja 3. puikolla ja 1. ja 4. puikolla neuloin sileää neuletta. Pidennetty helmineule neulotaan 1. ja 2. krs *1o 1n* ja 3. ja 4. krs *1n 1o* (toista *-*). Varren pituudeksi tuli 74 krs.
Kantapääksi tein tiimalasikantapään. Kantapään jälkeen suoraa osaa 50 krs.
Kärkikavennuksen ajan jatkoin helmineuletta ja kavensin aina 1. ja 3. puikon lopussa 2 oik. yhteen. 2. ja 4. puikon alussa tein yliveto kavennuksen. Kun joka puikolla oli kaksi silmukkaa, neuloin yhden silmukan ja nostin kaikki muut silmukat tämän silmukan yli. Lopuksi vielä lanka katki ja viimeisen silmukan läpi.

Toinen sukka vielä samalla tavalla!
Tällä kertaa sain jopa pääteltyä langanpäät heti! 


Jostain syystä kuva hieman vääristää väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti