Pannukakku
5 (4) dl vehnäjauhoja
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
1 litra (8dl) maitoa
100g margariinia
Suluissa olevia mittoja käyttämällä tulee vähän vähemmän taikinaa, esimerkiksi jos uunin leveys on 50 cm.
Sulata margariini ja anna jäähtyä. Sekoita kuivat aineet. Lisää kananmunat ja maito ja vispaa ainekset sekaisin. Lisää jäähtynyt margariini. Kaada taikina syvälle uunipellille, joka on voideltu tai leivinpaperin päälle.
Paista 200 asteessa noin ½ tuntia.
Olemme perheessämme käyneet aina keskustelua, koska pannukakku on valmis. Pitääkö sen olla kuinka ruskea. Itse olen sitä mieltä, että parhaimmillaan pannukakku on ennen kuin se ehtii saada hirveästi ruskeaa väriä. Veljeni taas on sitä mieltä, että sen pitää olla kunnolla paistunut ja saanut kaunista ruskeaa väriä.
Eli oman maun mukaan.
Nauti sokerin tai hillon kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti