perjantai 14. maaliskuuta 2014

Pannukakku

Perjantai-illan iloksi päätin tehdä pannukakun. Lapsena äiti teki aina tämän ohjeen mukaan ja ohje on tainnut jo olla isän lapsuudessakin käytetty. Tämä oli myös ensimmäinen ohje, jonka opin ulkoa ja ensimmäinen, mitä lapsena leivoin yksin. Joskus leivoimme tätä yhdessä veljeni kanssa ja minun osakseni jäi pellin voiteleminen ja hän teki kaiken muun. Mutta olin iloinen, että sain osallistua tekemiseen..

Pannukakku

5 (4) dl vehnäjauhoja
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
1 litra (8dl) maitoa
 100g margariinia

Suluissa olevia mittoja käyttämällä tulee vähän vähemmän taikinaa, esimerkiksi jos uunin leveys on 50 cm.

Sulata margariini ja anna jäähtyä. Sekoita kuivat aineet. Lisää kananmunat ja maito ja vispaa ainekset sekaisin. Lisää jäähtynyt margariini. Kaada taikina syvälle uunipellille, joka on voideltu tai leivinpaperin päälle. 
Paista 200 asteessa noin ½ tuntia.


Olemme perheessämme käyneet aina keskustelua, koska pannukakku on valmis. Pitääkö sen olla kuinka ruskea. Itse olen sitä mieltä, että parhaimmillaan pannukakku on ennen kuin se ehtii saada hirveästi ruskeaa väriä. Veljeni taas on sitä mieltä, että sen pitää olla kunnolla paistunut ja saanut kaunista ruskeaa väriä.
Eli oman maun mukaan. 

Nauti sokerin tai hillon kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti