tiistai 25. maaliskuuta 2014

Valkosuklaajuustokakku minttupohjalla

Ystävälläni oli syntymäpäivät ja mikä olisikaan parempi tapa juhlistaa niitä, kuin sauna ja herkuttelu!
Lupasin tehdä valkosuklaajuustokakkua. Se on nopea, helppo ja todella maistuva. Lisä makua kakkuun tuo minttu Dominoista tehty pohja.

Valkosuklaajuustokakku   
 175g minttu Domino keksejä
70g sulatettua voita
5 liivatelehteä
2 dl kermaa
2 kananmunaa
½ dl sokeria
200g tuorejuustoa
200g valkosuklaata

Murskaa keksit muruiksi ja lisää sulatettu rasva ja sekoita. Painele keksi-voi seos kakkuvuoan pohjalle, johon on pingotettu leivinpaperi. Tällä kertaa itse oikaisin ja käytin reunavuokaa, jonka laitoin suoraan isolle lautaselle enkä käyttänyt leivinpaperia.
Sitten liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. 

Vatkaa sokeri ja kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi vesihauteen päällä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä vaahdot varovasti sekoittaen. Sulata valkosuklaa mikrossa ja sekoita se tuorejuuston kanssa. Lisää valkosuklaa-tuorejuusto seos vaahtojen joukkoon varovaisesti sekoittaen. Kun seos on tasaista kiehauta tilkka vettä ja liuota liivatelehdet hyvin vesitilkkaan. Valuta liivate ohuena nauhana juustokakkuseoksen joukkoon koko ajan varovasti sekoittaen. Kaada seos keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään.

Anna jähmettyä ainakin 4-5 tuntia.
Kakun voi pakastaa.

Kuvan muistin ottaa vasta juuri ennen kuin kakku olikin jo syöty.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti