maanantai 3. maaliskuuta 2014

Laskiaispullia

"Miksi tehdä tavallisia pullia kun voi tehdä laskiaispullia?!" Niinpä! Tavallinen pulla nousee aivan uudelle ja maukkaammalle tasolle, kun väliin sutaisee vähän hilloa ja kermavaahtoa. Siltikin näitä pullia tehdään ja syödään lähinnä kerran vuodessa.
Tänä vuonna otin hyvän varaslähdön hyvissä ajoin ennen laskiaista laskiaispullien syömiseen ja tekemiseen! Jo hiihtolomalla söin ekan laskiaispullan alkuviikosta ja loppuviikosta leivoin niitä yhdessä veljen tyttöni ja hänen äitinsä kanssa. Ja niistä tuli kyllä varsin maukkaita. Sitten oli vielä laskiaissunnuntaina pakko leipoa kotiinkin laskiaispullia ja herkutella niillä..
Tässä ohje laskiaispulliin, hieman poikkeaa omasta pullataikinasta ja kannattaa katsoa, ettei taikina jää liian löysäksi.

Laskiaispullat

5 dl maitoa
1 hiiva
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
15 dl vehnäjauhoja 
200g sulatettua voita

VOITELUUN:
1 kananmuna
PINNALLE:
raesokeria

VÄLIIN:
kermavaahtoa
vadelma- tai mansikkahilloa

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sulata voi. 
Murenna hiiva maitoon ja lisää sokeri, kardemumma, suola, vaniljasokeri ja kananmuna. Sekoita.
Lisää puolet jauhoista ja vaivaa taikinaa samalla joko yleiskoneella tai käsin.
Lisää sulatettu voi ja vaivaa hetken aikaa, sitten lisää loput jauhot ja vaivaa taikina hyvin. 
Jätä kohoamaan liinan alle pariksi tunniksi. 
Pyörittele isoja pullia jauhoitetulla pöydällä ja laita pellille kohoamaan siksi aikaa, kun uuni lämpiää. Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria.
Paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes pullat ovat kauniin kullanruskeita.

Anna hieman jäähtyä (ettei kermavaahto sula!) ja leikkaa pullasta kansi irti.

Laita väliin hilloa ja kermavaahtoa. 
Sen jälkeen syö tyylilläsi! Yhdessä osassa tai hattu erikseen ja sitten alapuoli.. 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti