tiistai 25. maaliskuuta 2014

Ystäväprojekti osa I

Melkein vuoden on ollut mielessä, että haluaisin kokeilla Tilda-nukkejen tekemistä. Nyt tuli hyvä hetki kokeilla, kun sain työkaverilta idea tehdä töihin Tilda-nukkejen mallilla hahmoja. 

Tällä hetkellä nuket ovat vielä ehkä hieman kyseenalaisen näköisiä, mutta vihdoin on yhdellä ystävällä jo kaapu päällä. Tarkoitus on tehdä ystäville silmät, hiukset ja vaatteet. Täältä voi seurata minkälaisia hahmoja heistä lopulta tulee.

Miesten mallina käytin pähkinänsärkijä mallia kirjasta Fairy tale wonderland ja naisen mallina samasta kirjasta pientä naisballerinaa. Molempia kaavoja hiukan muokkailin ja niistäkin laitan kuvia tänne. 
 
 

Ensimmäisissä nukeissa jaksoin ommella saumat myös siksakilla, mutta myöhemmissä nukeissa en.
Kääntämisessä käytin apuna kuulakärkikynää.


Täytin nuket vanulla hyvin napakasti ja käytin siinäkin apuna korkillista kuulakärkikynää. Kääntö- ja täyttöaukko kannattaa jättää tarpeeksi leveäksi, joka sitten ompelin pienillä pistoilla täytön jälkeen kiinni.

 

Kasa miesten käsiä.
 
 Käsien kääntäminen oli asteenverran haasteellista, mutta käytin apuna jälleen uskollista ystävää, kuulakärkikynää. Myös täytössä se oli korvaamaton apu, jotta sain kädet tarpeeksi napakasti täytettyä. 
Käytin miesten ja naisten käsiin samaa kaavaa, joskin naisten käsistä tein hieman lyhyempiä.


Kun olin kääntänyt miesnuken, ompelin keskelle jalkoja sauman ennen täyttöä. 
 

Tässä tällä hetkellä valmiit ystävät. Joukossa on myös muutama nainen, kahdella eri tavalla tehtynä. Yksi on tarkoituksella yritetty täyttää mahan kohdalta enemmän. Katsotaan, miltä lopputulos näyttää..


Tässä tällä hetkellä pisimmälle tehty ystävä, joka on saanut jo kaavun päälleen. Kaavun mallin sommittelin päästä. Käytin hyväksi miehenkaavaa, jotta sain oikean pituisen ja tarpeeksi leveän puvun. Seuraavaan pukukaavaan pidensin hihoja hieman, katsotaan millainen siitä tulee.

Seuraavaksi vain lisää vaatteita, kuvia kaavoista ja silmien ompelua. Yritän myös miettiä ja etsiä, mistä ja minkälaiset hiukset ystäville teen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti