Ensin keitin riisipuuron hieman eri ohjeista soveltaen, että sain sen jäähtymään.
Riisipuuro
3 dl vettä
2 dl puuroriisiä
8 dl maitoa
½ tl suolaa
Keitä vesi ja lisää riisit kiehumaan noin viideksi minuutiksi, jotta vesi imeytyy riiseihin.
Keitä puuroa 15 minuuttia, jatkuvasti puulusikalla hämmentäen. Anna puuron koko ajan kiehua hiljalleen.
Lisää suola ja anna puuron jäähtyä lähes kokonaan ennen karjalanpiirakoiden tekoa. Puuron voi tehdä valmiiksi vaikka edellisenä päivänä.
Karjalanpiirakoiden kuoritaikina
2 dl kylmää vettä
3 dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
Sekoita kuoritaikinan ainekset keskenään joustavaksi taikinaksi.
Jaa taikina kahteen osaan. Leivo ensin toisesta osasta tanko ja jaa se noin 15 osaan.
Pyöritä yhdestä osasta pallo ja painele sitä. Muista jauhottaa pöytä hyvin. Kauli pulikalla taikina ohueksi pyöreäksi tai soikeaksi levyksi. Melkein niin ohueksi, että päivä paistaa läpi. Pyyhi ylimääräiset jauhot ennen täyttöä.
Pyöritä yhdestä osasta pallo ja painele sitä. Muista jauhottaa pöytä hyvin. Kauli pulikalla taikina ohueksi pyöreäksi tai soikeaksi levyksi. Melkein niin ohueksi, että päivä paistaa läpi. Pyyhi ylimääräiset jauhot ennen täyttöä.
Voit kaulia muutaman taikina levyn kerrallaan ja muu taikina kannattaa pitää kelmun alla, ettei pääse kuivumaan.
Itse täytin piirakat niin, että nostin piiirakkalevyn pellille ja laitoin yhdelle piirakalle noin ruokalusikallisen riisipuuroa. Sen jälkeen rypytin reunat etusormella ja peukalolla nipistäen reunat ympäri.
Nykyuuneissa ei monessakaan enää ole mahdollista lämmittää 300 asteeseen ja leivinpaperitkin kestävät huonommin kuin ennen, mutta laitoin 250 astetta ja grillivastuksen päälle.
Ensin paistoin ylimmällä tasolla 10 min ja sitten vielä siirsin pellin alemmaksi 5 minuutiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti