keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Isänpäiväkakku


Ohje on Helsingin sanomista napattu torstain ruokaliitteestä 7.11. Aina on kiva kokeilla jotain uutta ohjetta. Perheessämme on muodostunut jo perinteeksi viettää isänpäivää yhdessä suvun kanssa. Syömme hyvin ja jälkiruuaksi olen jo useamman vuoden ajan leiponut kakun. Joka vuosi on ollut erilainen kakku tai jälkiruoka. Tänä vuonna vuorossa on uunissa tehty kinuskijuustokakku.

Dulce de leche-juustokakku

 Pohja:
200 g digestivekeksejä
70 g voita

Täyte 1:
1 tlk (397g) valmista karamellisoitua kondensoitua maitoa 
Jos kaupasta ei löydy valmiiksi karamellisoitua, voit itse karamellisoida kondensoidun maidon keittämällä avaamatonta purkkia noin 3 tuntia kattilassa vedessä.   

Täyte 2:
1 vaniljatanko
1½ dl sokeria
1½ dl kuohukermaa
400 g tuorejuustoa
3 munaa

Kuorrutus:
100 g tummaa suklaata
½ dl kuohukermaa
1 rkl voita

Ohje:
Pinogota leivinpaperi n. 20-22 cm irtopohjavuoan pohjalle. Murskaa digestive keksit pieniksi muruiksi esimerkiksi yleiskoneessa. Sulata rasva ja kaada sulanut rasva keksimurujen sekaan ja sekoita. Painele seos kevyesti lusikalla vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin jähmettymään.

Valmista tuorejuustotäyte. Halkaise vaniljatanko ja vedä siemenet veitsellä. Mittaa kerma kulhoon ja lisää joukkoon vaniljasiemenet ja sokeri. Vaahdota kerma niin, että se alkaa sakeutua. Lisää tuorejuusto ja jatka vatkaamista, kunnes seos paksuuntuu. 


Lisää munat ja vatkaa tasaiseksi.


Ota vuoka jääkaapista ja levitä keksipohjan päälle kinuski tasaiseksi kerrokseksi. 


Kaada tuorejuustotäyte kinuskikerroksen päälle vuokaan. Heiluta varovasti vuokaa, jotta täyte levittyy tasaisesti. 



Paista kakkua 150 asteessa noin tunti. Ota kakku varovasti uunista ja laita päälle folio ja jatka 
paistamista vielä noin 30 minuuttia. 
Kakun täytteen pitää olla hyytynyt, mutta värähdellä, kun vuokaa heiluttaa varovasti. Täyte kiinteytyy jäähtyessään. 

Anna kakun jäähtyä vuoassaan ja laita jääkaappiin yön yli tekeytymään. 
Ota kakku huoneenlämpöön noin ½-1 tuntia ennen tarjoilua.
Irrota vuoan reunus ja siirrä kakku tarjoiluvadille. Tee kakun pintaan suklaakuorrutus.

Paloittele suklaa. Kuumenna kerma kattilassa ja lisää suklaapalat ja sekoita. Anna jäähtyä. Kaada kuorrute kakun pinnalle ja tasoita lusikalla. Pintaan voi muotoilla aaltomaisia kuvioita.
 

Itse paistoin kakkua vahingossa noin 170 asteisessa uunissa. Makuun ei vaikuttanut mutta pinnasta tuli tummempi. Koristelin kakun hopean värisillä sokerikuulilla. Kakku oli todella maukas ja onnistunut, mutta makea! Kakku riitti hyvin yhdeksän hengen porukalle ja ylikin jäi jonkin verran.


 

 Hyvää isänpäivää kaikille iseille!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti