Ainekset:
Valmis ruistaikina
vuohenjuustoa ("iso kiekko")
hunajaa
kirsikkatomaatteja
basilikaa
Ohje:
1.Sulata valmis ruistaikina. Yksikin levy riittää riippuen paljonko on vuohenjuustoa. Itse tein kuusi piirakkaa.
2. Kauli ruistaikina ohuehkoksi levyksi ja käytä kulhoa (esim. Iittalan teema soppakulho) leikkaamaan kuusi ympyrää.
3. Aseta uuni lämpiämään n 200 asteeseen ja asettele ympyrät pellille, jossa on leivinpaperi.
4. Leikkaa vuohenjuustosta n. ½ cm paksuisia siivuja ja asettele siivut taikina ympyrän päälle.
5. Valuta juoksevaa hunajaa vuohenjuuston päälle.
6. Aseta halkaistuja kirsikkatomaatteja siemenpuoli ylöspäin piirakoiden päälle ja rypytä reunat kuten karjalanpiirakoita tehdessä.
7. Paista piirakoita kunnes reunat ottavat vähän väriä n. 10 min.
Tarjoile lämpiminä ja laita basilikan lehtiä piirakoiden päälle.
Olen tehnyt joskus samalla ohjeella myös coctailpiirakoita käyttämällä pienempää vuohenjuusto tankoa. Silloin piirakat tulee syötyä yhtenä suupalana.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti