maanantai 4. marraskuuta 2013

Vuohenjuustopiiraat

Pientä iltapalaa viime perjantaina, kun mieheni oli illan töissä ja voin herkutella vuohenjuustolla ilman, että tulee valituksia pahasta hajusta. Ystäväni tarjoili eräissä juhlissa näitä piirakoita ja ihastuin niiden valloittavaan vuohenjuuston ja hunajan yhdistelmään.

Ainekset:
Valmis ruistaikina
vuohenjuustoa ("iso kiekko")
hunajaa
kirsikkatomaatteja 
basilikaa


Ohje:
1.Sulata valmis ruistaikina. Yksikin  levy riittää riippuen paljonko on vuohenjuustoa. Itse tein kuusi piirakkaa.

2. Kauli ruistaikina ohuehkoksi levyksi ja käytä kulhoa (esim. Iittalan teema soppakulho) leikkaamaan kuusi ympyrää.

3. Aseta uuni lämpiämään n 200 asteeseen ja asettele ympyrät pellille, jossa on leivinpaperi. 

4. Leikkaa vuohenjuustosta n. ½ cm paksuisia siivuja ja asettele siivut taikina ympyrän päälle. 
 

5. Valuta juoksevaa hunajaa vuohenjuuston päälle. 


6. Aseta halkaistuja kirsikkatomaatteja siemenpuoli ylöspäin piirakoiden päälle ja rypytä reunat kuten karjalanpiirakoita tehdessä. 






7. Paista piirakoita kunnes reunat ottavat vähän väriä n. 10 min.


 
Tarjoile lämpiminä ja laita basilikan lehtiä piirakoiden päälle.


Olen tehnyt joskus samalla ohjeella myös coctailpiirakoita käyttämällä pienempää vuohenjuusto tankoa. Silloin piirakat tulee syötyä yhtenä suupalana.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti