maanantai 11. marraskuuta 2013

Sammakko-ystävä

Ostin jokin aika sitten uuden ompelukoneen! Nyt oli hyvä aika kokeilla sitä, kun teemme töissä lasten kanssa käsityökerhossa sammakko-ystäviä eli sammakon mallisia hernepusseja (jotka kylläkin täytetään riisillä tällä kertaa). Aina pitää olla malli mitä tehdään, joten sammakon ompelussa oli hyvä kokeilla uuden ompelukoneen perusompeleita. Lapset saavat ommella sammakot käsin.
Eurokankaasta löysin paljon upeita ja superkivoja kankaita. Vähän tuli jo valinnan vaikeutta mitä kaikkia kankaita ostan.Ostin pääasiassa ohuita kuvioituja puuvilla kankaita.
Ohjeen bongasin ystäväni blogista Made by me, missä oli linkki sammakon ohje sivulle.

Kaavan löytää edellä olevan linkin kautta. Leikkasin kaavan irti ja asetin sen kankaalle. Leikkasin kahdesta eri värisestä kankaasta kaavan mukaan palat ja jätin noin sentin saumavarat ompelemista varten. Olisi ehkä voinut jättää vähän pienemmätkin saumavarat.


Asetin sammakon puoliskot oikeat puolet vastakkain ja ompelin noin sentin päästä reunoista sammakon ympäri, jättäen noin kolmen sentin täyttö- ja kääntöaukon. 
 

Käänsin sammakon oikein päin, käytin apuna pitkän neulepuikon tylppääpäätä, etenkin sammakon jalkojen ja käsien kääntämisessä. Kun sain sammakon käännettyä täytin sen riisillä teelusikan avulla.
 

  Kun olin täyttänyt sammakon, ompelin täyttöaukon umpeen pienillä pistoilla oikealta puolelta. Käytin harmaanruskeaa lankaa ompelemiseen.


 Lopuksi vielä ompelin kaksi nappia silmiksi sammakolle.
 

  Sammakkoystävä on valmis heiteltäväksi ja käytettäväksi. Jos omepelee käsin sammakon, pitää muistaa pitää pistot aika lyhyinä ettei riisit sitten tule ulos ja sammakko laihdu ennen aikojaan.
Lapset ovat töissä aika riemuissaan ja innoissaan sammakoiden tekemisestä. Yritän napata tännekin kuvan iloisesta sammakkoperheestä!

1 kommentti:

  1. Heh, itsekin sain tänään ommeltua ensimmäisen sammakon, kun en sitten leikkaamisen jälkeen ole niihin ehtinyt koskeakaan. Täyttäminen jäi kesken kun piti lähteä töihin.
    Hienoja on!
    Ajattelin itse täyttää kauralla. Toimii myös "pipisammakkona", eli voi laittaa pakastimeen, ja jos lapselle tulee "pipi" voi sammakon ottaa pakastimesta ja laittaa pipin päälle. ;)

    VastaaPoista