sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Feta-mozzarellapiirakka

Yksi lempipiirakoistani on feta-mozzarellapiirakka. Ystäväni oli tulossa kylään ja tiesin myös hänen olevan juustopiirakoiden ystävä, joten mikä hieno syy tehdä tämä piiras. Kerran olen tehnyt tämän piirakan kolmen juustonpiirakkana niin, että lisäsin vielä vuohenjuustoa. Sekin oli älyttömän hyvää. Myös aurinkokuivatut tomaatit sopivat tähän piirakkaan lisukkeeksi tai oliivit, jos niistä sattuu pitämään. Tämä ei ole mikään kevyt piirakka...

Ainekset:
Pohja:
150 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
100 g maitorahkaa

Täyte:
200 g fetaa
100 g mozzarellaa
 
Pinnalle:
kananmuna voiteluun 
seesaminsiemeniä

Ohje:
Nypi voi ja vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Lisää maitorahka ja vaivaa käsin taikinaksi. Laita taikina jääkaappiin lepäämään noin puoleksi tunniksi. 





Kauli taikina levyksi. Taita levy kolmeen kerrokseen päällekkäin ja kauli uudestaan levyksi. Tee tämä yhteensä kolme kertaa. 
Kauli taikina lopulta noin 30 x 40 cm:n kokoiseksi levyksi ja ripottele levyn keskiosaan juustot.



Taita levyn molemmilta puolilta reunat limittäin päälle. Voitele alemmaksi jäävä reuna niin, että ylempi kiinnittyy siihen. 
Voitele sen jälkeen koko piirakka. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä ja vedä veitsellä viiltoja piirakan pintaan. Tästä versiosta seesaminsiemenet unohtuivat..



Paista piirakkaa uunin alatasolla 200 asteessa noin 15-20 minuuttia, kunnes piirakka on kauniin kullanruskea. 


Parasta mielestäni tämä piirakka on heti uunista tultuaan, kunhan on hetken saanut jäähtyä. Suun polttaa helposti kuumalla juustolla. 

Kuvakin unohtui ottaa, kun nälkä oli kova ja tuoksu niin hyvä, että iskimme piirakan kimppuun heti kun se tuli uunista!
Todellinen juustonystävän piirakka!      

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti