sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Pinaatti-fetapiirakka

Tyttöjen ilta tiedossa ja päätin leipoa pientä suolaista meille, jotta jaksamme tehdä käsitöitä, lähinnä neuloa. Kokoonnumme epäsäännöllisen säännöllisesti muutaman ystäväni kanssa jonkun luokse tekemään yhdessä käsitöitä. Samalla vaihdamme tietysti kuulumiset ja usein on myös jotain pientä purtavaa.
Tätäkään piirakkaa en ole aikaisemmin tehnyt. Monesti on pitänyt kokeilla, mutta eipä ole tullut kokeiltua. Nyt oli hyvä hetki marraskuun pimeään iltaan ja alkavaan joulun odotukseen glögin seuraksi tehdä pientä suolaista.


Pinaatti-fetapiirakka
 
Pohja:
2 dl ruisjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
100 g creme fraichea
2 rkl vettä
2 rkl oliiviöljyä

Täyte:
1 prk valkosipuli ja yrtit -Cuisinea
300 g pakastepinaattia
½ dl pinjansiemeniä
200 g fetaa

Valmista ensin pohja. Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Lisää creme fraiche, vesi ja oliiviöljy. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.




Painele taikina halkaisijaltaan noin 28 cm piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Paista pelkkää pohjaa unnin alatasolla 200 asteessa noin 5 minuuttia.

Levitä esipaistetun pohjan päälle yrtti-valkosipuli Cuisine. 




Valuta pakastepinaateista neste ja ripottele ne Cuisinen päälle. 


 
Paahda pinjansiemenet ja ripottele ne pinaatin päälle. Lopuksi murustele feta piirakan päälle. 





Paista piirakkaa uunin alatasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia.
   

Piirakka onnistui hyvin! Maku oli todella hyvin. Cuisine toi kivasti lisämakua piirakkaan. Pohja oli aika kova ja vähän meinasi tarttua vuokaan kiinni, mutta makua ei haitannut. Ensi kerralla pitää painella taikina varovaisemmin vuokaan..

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti