Tätäkään piirakkaa en ole aikaisemmin tehnyt. Monesti on pitänyt kokeilla, mutta eipä ole tullut kokeiltua. Nyt oli hyvä hetki marraskuun pimeään iltaan ja alkavaan joulun odotukseen glögin seuraksi tehdä pientä suolaista.
Pinaatti-fetapiirakka
Pohja:
2 dl ruisjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
100 g creme fraichea
2 rkl vettä
2 rkl oliiviöljyä
Täyte:
1 prk valkosipuli ja yrtit -Cuisinea
300 g pakastepinaattia
½ dl pinjansiemeniä
200 g fetaa
Valmista ensin pohja. Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Lisää creme fraiche, vesi ja oliiviöljy. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Painele taikina halkaisijaltaan noin 28 cm piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Paista pelkkää pohjaa unnin alatasolla 200 asteessa noin 5 minuuttia.
Levitä esipaistetun pohjan päälle yrtti-valkosipuli Cuisine.
Valuta pakastepinaateista neste ja ripottele ne Cuisinen päälle.
Paahda pinjansiemenet ja ripottele ne pinaatin päälle. Lopuksi murustele feta piirakan päälle.
Valuta pakastepinaateista neste ja ripottele ne Cuisinen päälle.
Paahda pinjansiemenet ja ripottele ne pinaatin päälle. Lopuksi murustele feta piirakan päälle.
Paista piirakkaa uunin alatasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Piirakka onnistui hyvin! Maku oli todella hyvin. Cuisine toi kivasti lisämakua piirakkaan. Pohja oli aika kova ja vähän meinasi tarttua vuokaan kiinni, mutta makua ei haitannut. Ensi kerralla pitää painella taikina varovaisemmin vuokaan..
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti