Pohja:
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot keskenään ja lisää varovasti siivilän läpi muna-sokerivaahtoon. Kääntele taikinaa varovasti. Älä kopsuttele astiaa!
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhoitettuun 24 cm:n vuokaan.
Paista uunissa 175 asteessa noin 40 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa laita leivinpaperi kakun päälle, kun paistoaikaa on kulunut kaksi kolmasosaa.
Pohja kannattaa paistaa täyttöä edeltävänä päivänä.
Täyte:
4 dl vispikermaa
200 g maitorahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g mustikoita
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
10 liivatelehteä
Kostutus:
2 dl vaniljasokerilla maustettua maitoa
Kuorrutus:
350 g valkosuklaata
1 dl kermaa
Ohje:
Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Vuoraa kakkuvuoka kelmulla ja laita toinen osa kakkuvuoan pohjalle. Kostuta hyvin.
Valmista täyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kerma, lisää siihen maitorahka ja tuorejuusto. Lisää mustikat täytteeseen. Mausta täyte sokerilla maun mukaan.
Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi. Liuota liivatelehdet noin 1 dl:aan kuumaa nestettä ja sekoita ohuena nauhana täytteeeseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle.
Aseta toinen pohjalevyistä päälle ja kostuta. Laita kakku jääkaappiin hyytymään mielellään yönyli.
Valmista seuraavana päivänä kuorrute. Pilko valkosuklaa paksupohjaiseen kasariin ja lisää kerma. Kuumenna seosta niin, että valkosuklaa sulaa joukkoon ja seos sakenee. Varo ettei se pala. Anna jäähtyä hieman.
Irrota kakku vuoasta ja laita tarjoiluastialle. Nostele hieman jäähtynyttä valkosuklaatryffelikuorrutusta kakun päälle.
Koristeeksi voit tehdä marsipaanista tai sokerimassasta ruusuja. Tai siilejä tai mitä muuta mieleen juolahtaa..
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti