Hanna-tädin kakut
1½ dl sulatettua voita tai 2 dl sulatettua margariinia (200g)
3 dl sokeria
3 dl perunajauhoja
5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1½ dl kermaa
Sulata voi tai margariini kattilassa. Lisää sokeri. Lisää perunajauhoja siilaten joukkoon. Sekoita sooda vehnäjauhoihin ja lisää taikinaan. Lisää kerma. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Pyöritä tasakokoisia palloja taikinasta ja laita ne leivinpaperin päälle uunipellille. Jätä pallojen väliin leviäimisvaraa. Paista 200 asteess 5-7 min. Älä anna pikkuleipien ottaa liikaa väriä.
Jos taikina on jäänyt liian rasvaiseksi eli jauhoja on liian vähän käy niin, että kakkuset leviävät ja lässähtävät. Niin kävi ekalle erälle, jotka tein. Sitten olikin hyvä syy tehdä lisää näitä, jotta saan oikeanlaisia hieman kohonneita kakkusia eikä lässähtäneitä lättysiä.
Maku oli kylläkin edelleen mitä mainion näissä lässähtäneissä kuin sitten muotonsa säilyttäneissä.
Tässä kuva lässähtäneistä ja levinneistä kekseistä..
Jos taikina on jäänyt liian rasvaiseksi eli jauhoja on liian vähän käy niin, että kakkuset leviävät ja lässähtävät. Niin kävi ekalle erälle, jotka tein. Sitten olikin hyvä syy tehdä lisää näitä, jotta saan oikeanlaisia hieman kohonneita kakkusia eikä lässähtäneitä lättysiä.
Maku oli kylläkin edelleen mitä mainion näissä lässähtäneissä kuin sitten muotonsa säilyttäneissä.
Tässä kuva lässähtäneistä ja levinneistä kekseistä..
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti