tiistai 8. huhtikuuta 2014

Hanna-tädin kakut vai lätyt?

Lapsuuteni lempipikkuleipä! Näitä oli myös hauska pyöritellä äidin kanssa. Helppoa lapsityön käyttöä.. Nämäkin pikkuleivät ovat hieman petollisia, koska kun yhden ottaa, niin helposti menee viisi lisää suuhun.

Hanna-tädin kakut 

1½ dl sulatettua voita tai 2 dl sulatettua margariinia (200g)
3 dl sokeria
3 dl perunajauhoja
5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1½ dl kermaa

Sulata voi tai margariini kattilassa. Lisää sokeri. Lisää perunajauhoja siilaten joukkoon. Sekoita sooda vehnäjauhoihin ja lisää taikinaan. Lisää kerma. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.


Pyöritä tasakokoisia palloja taikinasta ja laita ne leivinpaperin päälle uunipellille. Jätä pallojen väliin leviäimisvaraa. Paista 200 asteess 5-7 min. Älä anna pikkuleipien ottaa liikaa väriä.

Jos taikina on jäänyt liian rasvaiseksi eli jauhoja on liian vähän käy niin, että kakkuset leviävät ja lässähtävät. Niin kävi ekalle erälle, jotka tein. Sitten olikin hyvä syy tehdä lisää näitä, jotta saan oikeanlaisia hieman kohonneita kakkusia eikä lässähtäneitä lättysiä.
Maku oli kylläkin edelleen mitä mainion näissä lässähtäneissä kuin sitten muotonsa säilyttäneissä.

Tässä kuva lässähtäneistä ja levinneistä kekseistä..


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti