sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Tuparit

Viimeinkin vietimme viime lauantaina tupareita. Pitihän niihin edellisen viikon aikana leipoa kaikkea, että tarjottavaa riittäisi ja ettei se loppuisi kesken. Nykyään harvoissa juhlissa saa voileipäkakkua, mikä on oma suosikkini juhlatarjottavista. Siispä nyt oli mitä parhain syy tehdä kinkku- ja kalavoileipäkakut. Kaikista tarjottavista löytyy ohjeet täältä blogista. Jotkut ohjeet löytyvät kauempaa, kun olen niitä aikaisemminkin tehnyt.





Voileipäkakuista ei ole tekovaiheista kuvia, mutta käytin niihin täysjyväpaahtoleipää, joista leikkasin reunat pois. Kostutin ne kasvisliemellä.




Kinkkukakussa ensimmäinen täyte oli afrikanpaprika tuorejuustoa, palvikinkkua ja paprikaa sekä hieman creme fraichea. Molempien kakkujen keskimmäinen täyte oli yrttituorejuustoa, johon lisäsin ruohosipulia ja persiljaa sekä creme fraichea. Creme fraiche notkistaa tuorejuustoa niin, että se on helmpompi levittää. Ylin täyte oli maksapasteija (Snellman) ja kermaa. Sitä tuli aika paksu kerros, mutta toi ainakin makua kakkuun. Kakku oli kuorrutettu tuorejuusto ja creme fraichella.
Kakkujen sivuilla käytin koristeena herneenversoja ja päälle tein miniluumutomaateista kukkia ja kinkun siivuista käärin rullia. Persiljaa vielä vähän tuomaan väriä ja kakku oli valmis tarjottavaksi.




Kalakakussa ensimmäinen täyte oli kraavilohta ja maustamatonta tuorejuustoa, tilliä ja sitruunaa sekä creme fraichea. Keskimmäinen täyte on samanlainen yrttitäyte kuin kinkkukakussa. Ylimpään täytteeseen laitoin maustamatonta tuorejuustoa, katkarapuja, sitruunaa ja sitruunapippuria. Kakun kuorrutus oli samanlainen kuin kinkkukakussa ja koristeena katkarapuja, kraavilohta, sitruunaa ja tilliä.







Muita suolasia tarjottavia oli jauhelihakierteet, juustosarvet ja vuohenjuustokiekot.
Makeaa tarjottavaa oli valkosuklaajuustokakku, banaanisuklaakakku, pikkuleipiä, porkkanakakku, browniet ja korvapuustit sekä ystäväni tuomat mokkapalat kookoshiutaleilla.


Ja tietenkin oli sipsiä ja dippiä. Tässä mieheni osuus tupareiden tarjoilujen tekemisestä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti