sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Juustosarvet

Pientä suolaista juhliin. Juustosarvet on helppoja tarjottavia ja maistuvia. Tämän ohjeen löysin Kinuskikissan blogista. Nämäkin juustosarvet on helppo valmistaa etukäteen ja pakastaa. Tuoreus säilyy ja kaikkea ei tarvitse ehtiä tehdä juuri ennen juhlia. Tai helppona vierasvarana voi ottaa vain pussillisen juustosarvia pakkasesta ja sulattaa vaikka mikrossa. Täytteeseen voi hyvin lisätä esimerkiksi kinkku tai paprikaa tai korvata emmental juuston homejuustolla. Perusohje on kuitenkin sama.


Juustosarvet 

2 dl juustoraastetta (emmental)
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 prk kermaviiliä
½ dl öljyä

TÄYTE: 
n. 1½ dl emmental juustoraastetta

VOITELUUN: 
1 kananmuna

Sekoita ensin juustoraaste, vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. 

Lisää kermaviili ja öljy ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.  



Jaa taikina kahteen osaan. Kauli ensin toisesta osasta pyöreä levy. Jaa levy taikinapyörällä kahdeksaan osaan. Lisää täyte leveään osaan kolmioon. Kieritä pala leveämmästä päästä kohti kapeaa päätä rullaksi. 


Voitele juustosarvet kananmunalla ja paista 200 asteessa noin 10 min, kunnes ovat kauniin kullanruskeita.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti