keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Suklaa- ja mansikkajäätelöä

Jäätelö innostus kasvaa kun kevät etenee pidemmälle. Tällä kertaa vuorossa oli kokeilut suklaajäätelöstä ja mansikkajäätelöstä. Perusohjeena käytin vaniljajäätelönohjetta.

Mansikkajäätelössä käytin pakastemansikoita, jotka olivat lähes sulaneita. Soseutin mansikat haarukalla ja lisäsin ne jäätelöön jäätelökoneosuuden loppuvaiheessa (noin 25 min jälkeen).

 Jäätelön perusohje

6 dl kuohukermaa
1 vaniljatanko
4 isoa kananmunaa
115 g hienoa sokeria

150 g tummaa suklaata
tai 
pieni pakasterasiallinen mansikoita

Kaada kerma kattilaan (itse suosin teflon kattilaa). Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet kermaan. Laita tanko myös kerman joukkoon. Kiehauta, nosta kattila liedeltä ja anna imeytyä 30 min.  Vaniljatangon jätin pois suklaajäätelössä.

Suklaajäätelössä pilkoin suklaan kerman joukkoon. Kun suklaa oli sulanut, annoin seoksen jäähtyä noin 30 min. 

Laita munankeltuaiset ja sokeri kulhoon ja vatkaa kuohkeaksi. Ota vaniljatanko pois kermasta ja lisää kerma hitaasti muna-sokeriseokseen koko ajan hämmentäen
.
 Valuta seos puhtaaseen kattilaan ja hauduta 10-15 min jatkuvasti sekoittaen. Varo, ettei seos pääse kiehahtamaan, ettei se juoksetu. Kun seos sakenee ja tarttuu lusikan pintaan se on valmis.

 Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä ainakin tunti. Itse laitoin seoksen metallikulhoon ja kulhon kylmään veteen pesualtaaseen. Jäähtyi aika nopeasti. 

Kannattaa jäähtymisen aikana sekoittaa seosta muutaman kerran, ettei pintaan muodostu kuorta. 
Kun seos on jäähtynyt laita jäätelökone valmiiksi käyntiin ja kaada seos sinne. Meidän jäätelökoneessa riitti reilu puoli tuntia. 

Mansikkajäätelössä käytin pakastemansikoita, jotka olivat lähes sulaneita. Soseutin mansikat haarukalla ja lisäsin ne jäätelöön jäätelökoneosuuden loppuvaiheessa (noin 25 min jälkeen).

Jäätelö purkkiin ja pakkaseen. 

Suklaajäätelöstä tuli todella suklainen, ensi kerralla ajattelin kokeilla pienempää määrää suklaata tai sitten maitosuklaata. Mansikkajäätelö oli todella hyvää! En yleensä tykkää mansikkajäätelöstä, mutta tämä maistui oikeasti mansikoille. Jäätelöt sopivat myös hyvin yhdessä syötäviksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti