maanantai 14. huhtikuuta 2014

Porkkanakakku

En ole pitkään aikaan tehnyt porkkanakakkua. Se ei varsinaisesti ole suosikkini, mutta Ulla Svenskin Unelmakakut kirjassa on mehevän porkkanakakun ohje. Päätin tehdä sen, mutta halusin tehdä porkkanakakusta leivospaloja, joten päätin kokeilla paistaa porkkanakakun pellillä. Ohjeessa taikina pitäisi laittaa 24-26 cm pyöreään vuokaan. Paistoaika lyheni, kun laitoin taikinan pellille, mutta muuten toimi oikein mainiosti myös näin. Kuorrute jäi mielestäni hieman löysäksi. Siihen varmasti riittäisi vain 100g tuorejuustoa.. Mutta hyvää oli!

Porkkanakakku    

150g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
100 g valkosuklaata
1 tl (140g) ananasmurskaa
2 porkkanaa
(½ dl kookoshiutaleita - itse en ole koskaan laittanut)

KUORRUTE:
200 g tuorejuustoa (100g riittäisi)
2-3 dl tomusokeria
2 rkl sitruunamehua

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen joukkoon hyvin vatkaten. 
Sekoita kuivat aineet keskenään, rouhi suklaa. Raasta porkkanat ja pehmitä niitä mikrossa täydellä teholla 1½ min.
Sekoita kaikki loput aineet massaan. 
Levitä uunipellille leivinpaperi. Kaada taikina pellille. Paista 175 asteessa noin 15-20 min, kun levy on saanut vähän väriä.
Anna kakun jäähtyä. Sekoita kuorrutteen aineet keskenään tasaiseksi. Levitä kakun päälle ja nosta jääkaappiin jähmettymään. Leikkaa haluamasi kokoisia annospaloja.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti