Porkkanakakku
150g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
100 g valkosuklaata
1 tl (140g) ananasmurskaa
2 porkkanaa
(½ dl kookoshiutaleita - itse en ole koskaan laittanut)
KUORRUTE:
200 g tuorejuustoa (100g riittäisi)
2-3 dl tomusokeria
2 rkl sitruunamehua
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen joukkoon hyvin vatkaten.
Sekoita kuivat aineet keskenään, rouhi suklaa. Raasta porkkanat ja pehmitä niitä mikrossa täydellä teholla 1½ min.
Sekoita kaikki loput aineet massaan.
Levitä uunipellille leivinpaperi. Kaada taikina pellille. Paista 175 asteessa noin 15-20 min, kun levy on saanut vähän väriä.
Anna kakun jäähtyä. Sekoita kuorrutteen aineet keskenään tasaiseksi. Levitä kakun päälle ja nosta jääkaappiin jähmettymään. Leikkaa haluamasi kokoisia annospaloja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti