sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Jauhelihakiekot


Äiti on joskus tehnyt jauhelihakiekkoja lehtitaikinasta. Ne tulivat mieleen, kun yritin miettiä, mitä tarjottaisiin tupareissamme. Helpohkoja tehdä ja kerralla saa aika suuren määrän. 
Ensin pitää valmistaa täyte ja odottaa, että lehtitaikina sulaa.. 

Jauhelihakiekot 

Iso lehtitaikinalevy
400 g jauhelihaa
1 dl vettä 
2 sipulia
1 paprika
chilikastiketta
tabascoa

Kuori ja hienonna sipuli. Pese ja pilko paprika pieniksi kuutioiksi. 
Laita kattilaan kerralla sipulit, jauheliha, paprika ja vesi. Anna niiden kiehua kattilassa, kunnes suurin osa vedestä on haihtunut. Lisää chilikastiketta ja tabascoa maun mukaan.
Kauli lehtitaikina levyä ohuemmaksi ja levitä täyte taikinalevyn päälle. Rullaa levy ja leikkaa noin 1 cm paksuisia kiekkoja. Nostele kiekot varovasti uunipellin päälle ja paista uunissa 200 asteessa, kunnes ovat ottaneet vähän väriä ja taikina näyttää kypsältä. 
Voit halutessasi voidella kananmunalla kiekkojen reunat.   

 
 


 Jauhelihakiekot voi hyvin valmistaa jo hyvissä ajoin ennen juhlia ja pakastaa. Muista ottaa hyvissä ajoin sulamaan tai sulata mikrossa ja tarjoile hieman lämpiminä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti