maanantai 14. huhtikuuta 2014

Vuohenjuustokiekot

Keittokirjoja on hyvä selailla aina aika ajoin. Etenkin kun oli juhlat tulossa ja halusin tehdä jotain vähän uutta, ettei aina ole vain samanlaisia tarjottavia. Näiden vuohenjuustokiekkojen ohje löytyi Ulla Svenskin Pientä suolaista-kirjasta. Nämä muistuttavat vähän aikaisemmin tekemiäni vuohenjuustopiirakoita, joihin käytin ruistaikinaa. Tässä taikina oli hieman erilainen ja ohjeessa ei ollut hunajaa. Ohjeeseen kuului basilika, mutta tällä kertaa jätin sen pois, koska esillelaitto oli helpompaa ilman basilikaa. Olin kylläkin laittanut taikinaan kuivattua basilikaa tuomaan hieman lisämakua.

Vuohenjuustotomaattikiekot

1½ dl vettä
½ dl porkkananmakuista perunamuusijauhetta
 (itse laitoin ihan tavallista ja tätä ohjetta nyt kirjoittaessa huomasin, että se onkin vain ½dl, taisin itse laittaa 1½ dl jauhetta..)
150 g ranskankermaa
4dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
50g voita
kuivattua basilikaa

TÄYTE:
250 g vuohenjuustoa (mulla meni vähän vajaa 2 pötköä)
9 kirsikkatomaattia (mulla meni 25)
basilikaa

Sekoita vesi ja perunamuusijauhe keskenään. Kun seos on turvonnut, lisää joukkoon ranskankerma, keskenään sekoitetut jauhot ja pehmeä voi.
Laita taikina jääkaappiin puoleksi tunniksi ja kauli se levyksi.
Paina levystä halkaisijaltaan 6 cm:n muotilla pyöreitä kiekkoja.
Leikkaa vuohenjuusto ohuiksi viipaleiksi ja asettele kiekkojen päälle. Halkaise kirsikkatomaatit ja laita ne vuohenjuuston päälle.
Päälle voit halutessasi ripotella silputtuja basilikan lehtiä. 
Paista paloja uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15-20 min.


Lämpiminä olivat ehkä parhaimmillaan, mutta myös huoneenlämpöisinä varsin maukkaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti